Etsi sivustolta:

Kirjaudu sisään

Uutiset

Vuosikokous

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Tiera Laitinen

Jäsenillemme muistutetaan, että seuran vuosikokous pidetään lauantaina 18.8. kello 14.00 alkaen Tampereella ravintola Astorissa Keskustorin kulmalla. Tervetuloa!

 

Tuomas Keskimäki - Suohon eksynyt

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Tuomas Keskimäki

 

Uusin kirjani "Suohon eksynyt" (Salakirjat) näkee
päivänvalon 21.4.2012 Porin Suomalaisen Kirjakaupan järjestämässä
julkistamistilaisuudessa.
"Suohon eksynyt" on järjestyksessään kolmas kirjani ja toinen täysin kalevalamittainen teos.

Kirja löytyy ja on jo tilattavissa kustantajan sivuilta: http://www.salakirjat.net/search/?q=suohon+eksynyt

 

"Kuvittele, että kulkisit sen metsän halki, jota lapsena pelkäsit. Kuvittele, että kaikki pelkosi ja murheesi olisivat mukanasi ja ainoa ystäväsi olisi pimeys.

Suohon eksynyt vie lukijansa mielen suruisimpien hetkien äärelle. Runojen synkät ja mullantuoksuiset tunnelmat huokuvat epätoivoa, koskettavat, mutta antavat myös lohtua. Runoissa elää ikivanha suomalainen kalevalamitta, joka edelleen luo uusia versoja ja tapoja ilmaista itseään, välillä soljuen sulavasti laineiden lailla ja välillä polkien eteenpäin vahvalla rytmillään."

 

Loruhavaintoja

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Mauri Komsi

Radioni oli auki kalevalanpäivän vaiheilla, kun tuli Kultakuume-sarjan lähetys. Taisin olla virittynyt odottamaan kalevalakieltä, joko vanhaa tuttua tai ennen kuulematontani runoa.

Viritystilaani vahvisti toimittajan toteamus, että muodolla on merkitystä ja että saisimme kuulla muunnelman tutusta lastenlorusta ”Oli ennen onnimanni”.

Siinähän on loru, joka palvelee kalevalakielen alkeisopetusta. Kaava on yksinkertainen ja tiukka:  Tasasäe ja 233-tyypin murtosäe vain vuorottelevat. Lyhyt painollinen tavu on siellä missä pitääkin. Säkeen viimeinen sana, aina substantiivi, tulee seuraavan säkeen alkuun elatiivisijassa, ja tästä pitää saada alkusointu saman säkeen viimeiseen sanaan:

Oli ennen onnimanni, onnimannista matikka…

Lue lisää: Loruhavaintoja

   

KaRuSen kesäpäivät Vesilahdella vuonna 2011

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Raija Mäkelä-Eskola

Kalevalaisen Runokielen Seura KaRuSe ry kokoontui Vesilahdella Maatilamatkailu Ala-Orvolassa 2.-3.7.2011 tutustuen Pirkanmaan helteisiin maisemiin, joissa Elias Lönnrot vietti aikoinaan useita jaksoja ja joissa hän viimeisteli vuonna 1849 ilmestyneen Uuden Kalevalansa. Kesäpäivien ohjelmavastaavana toimi Tiera Laitinen, erinomaisena majoitusvastaavana Ritva Laitinen ja messuvastaavana allekirjoittanut.

Tapahtuman virallisessa ohjelmassa oli lauantaina esitelmiä, runoesityksiä sekä pysähtyminen Arvo Survon Korpimessun hartaisiin runoihin. Vapaamuotoinen ohjelma tarjosi uintia, saunomista, makkaran paistoa ja leppoisaa rupattelua.

Lue lisää: KaRuSen kesäpäivät Vesilahdella vuonna 2011

 

Seuran vuosikokous

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kirjoittanut Tiera Laitinen

Seuran vuosikokous pidetään sunnuntaina 3.7. kello 9.00 - 11.00 Maatilamatkailu Ala-Orvolassa, Korpiniementie 138, 37470 Vesilahti. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat, mm. viime vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus sekä ensi vuoden toimintasuunnitelma ja uuden hallituksen valinta. Tervetuloa kokoukseen!

Muistathan myös Karusen kalevalaiset kesäpäivät, joiden yhteydessä vuosikokouskin pidetään! Sunnuntain kulttuurikierroksilla vuosikokouksen jälkeen on vielä paikkoja vapaana. Ilmoittautumiset Ritva Laitiselle, sähköpostitse Ritva.Laitinen(ät)iki.fi tai puh. 050 581 9223.

Vuosikokoukseen ja lauantain esitelmätilaisuuteen klo 13 voi osallistua myö s ilman ennakkoilmoittautumista.

Nähdään Vesilahdessa!
Tiera Laitinen
puheenjohtaja

   

Sivu 8 / 10